+36 (70) 675 0833

MI LESZ A KÁDÁR KOCKÁK JÖVŐJE?

MI LESZ A KÁDÁR KOCKÁK JÖVŐJE?

Az energetikailag korszerűsített Kádár-kockák nemcsak a környezetet óvják, hanem a lakók pénztárcáját is. Néhány fontos technikával, javíthatjuk ezeknek a házaknak az energetikai teljesítményét:

 

Hőszigetelés: A Kádár-kockák általában 30 -50 centis téglafallal épültek, ami nem elegendő a hatékony hőszigeteléshez. Az ESP, kőzetgyapot vagy vastagabb grafitos szigetelés segít minimalizálni a hőveszteséget. 

Nyílászárók cseréje: Régi ajtók és ablakok esetén a hőveszteség gyakori probléma. Háromrétegű ablakok és toktoldók segítenek a szigetelésben. Az ablakok beépítése előtt hungarocellel szigeteljük a palettákat is. 

Padlástér szigetelése: A Kádár-kockák sátortető alatt rejtik a padlást. Ha ezt a teret nem használjuk ki, kőzetgyapotot terítsünk le a padlástérben. 

Fűtéskorszerűsítés: A modern fűtési rendszerek, például hőszivattyúk vagy kondenzációs kazánok, hatékonyabbak és energiatakarékosabbak. 

Szellőztetés és Páramentesítés: Mechanikus szellőztető rendszerek javítják a beltéri levegő minőségét és csökkentik a páratartalmat. 

Napelemek: Ha lehetőség van rá, telepítsünk napelemeket, hogy csökkentsük az elektromos energia költségeit. ☀️

Energetikai Tanúsítvány: Készítsünk energetikai tanúsítványt, hogy pontosan megismerjük az épület jelenlegi állapotát és a lehetséges fejlesztéseket. 

Ezek a technikák nem csak az energetikai besorolást javítják, hanem hosszú távon is megtérülnek a csökkent rezsiköltségek révén. A Kádár-kockák felújítása tehát nem csak környezetvédelmi szempontból, hanem anyagi előnyök miatt is érdemes. 

A Kádár-kockák, Magyarország egyik jellegzetes lakóépület-típusai, ma már nem csak történelmi emlékek, hanem a modern kor kihívásaira válaszoló lehetőségek is. Egy korszerűsítéssel akár 50%-kal csökkenthető az energiafogyasztás, ami nemcsak a környezetet óvja, hanem jelentős megtakarítást is jelent a tulajdonosok számára. Az ingatlanpiaci elemzések szerint a felújított Kádár-kockák ára jelentősen magasabb, ami azt jelzi, hogy a beruházás hosszú távon megtérülhet.

 

Település

 

Felújítandó Kádár-kocka átlag kínálati ár Felújított Kádár-kocka átlag kínálati ár Különbség
Főváros 89 millió Ft 115 millió Ft 26 millió Ft
Vármegyeszékhely 49 millió Ft 69 millió Ft 20 millió Ft
Kisebb települések 29 millió Ft 50,5 millió Ft 21,5 millió Ft

 

Ön szerint megéri befektetni a Kádár-kockák korszerűsítésébe, ha figyelembe vesszük az energiatakarékosságot és az ingatlan értékének növekedését? Milyen tapasztalatai vannak, vagy milyen szempontokat tartana szem előtt, ha ilyen típusú ingatlanba fektetne?

Várjuk véleményét, ossza meg gondolatait velünk! 

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.